Wat is Tai Chi?

tai_chi_01Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid.

Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust om te gaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een innerlijke gezondheid en vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, maagpijn en stress.

Het instrument voor deze bewegingen is het lichaam, maar ook diverse wapens, zoals zwaard, waaier, stok, etc.tai-chi-chuan

Zowel Qigong als Tai Chi kennen verschillende vormen, die ontstaan zijn in verschillende perioden en verschillende streken in China.

Qigong:qigong_artwork_01

Qigong is een verzameling traditionele Chinese gezondheids- en fitnessoefeningen die al duizenden jaren beoefend worden in China. Door het beoefenen van de zachte vorm van Qigong versterkt en verbetert men de gezondheid op vele aspecten, zoals het ademhalingssysteem, het zenuwstelsel, de werking van verschillende organen, de energie doorstroming, de flexibiliteit van het lichaam en de algehele balans. Het instrument om Qigong te beoefenen is het lichaam. Met minimaal fysieke inspanning maximaal resultaat.

Wushuwushu_artwork

Wushu beoefenen vraagt van de beoefenaar discipline en doorzettingsvermogen vanwege de behoorlijk inspannende oefeningen/bewegingen. Met Wushu verbetert men de conditie soepelheid, concentratievermogen, algehele fitheid en lichamelijk en geestelijk welbevinden.

 

 

VOOR WIE?
De drempel is laag bij beoefenen van Tai Chi en Qigong en daarom spelen leeftijd en lichamelijk conditie geen rol. Qigong kan zittend op een stoel of in een rolstoel beoefend worden. Tai Chi kan in gradatie, waardoor iets meer van het lichaam gevraagd wordt.

Buiten het volgen van de lessen is het mogelijk om privéles te krijgen, of groepslessen op eigen locatie. Ook is het mogelijk om in overleg een workshop te organiseren.

Voor informatie of het vrijblijvend meedoen van een proefles, kunt u contact met mij opnemen. Daarnaast is Gūanfù Taiji te volgen op Facebook.